Connectors

Wil jij naast je baan of ben je b.v. al met pensioen, andere mensen ondersteunen?

Wij bieden je de mogelijkheid om mensen zonder baan, onze CREATORS, de nodige ondersteuning te geven en een MATTIE voor hen te zijn.

Onze CREATORS ondersteunen wij  bij het maken van onze circulaire creaties maar vooral willen wij een helpende hand bieden bij allerlei praktische zaken waar zij mee te maken hebben of krijgen. Je moet dan denken aan overleg met b.v. gemeenten, UWV, CAK maar ook krijgen zij dan te maken met b.v. korting op toeslagen, belastingtechnische zaken, kwijtscheldingen moeten vaak weer aangevraagd worden. De ervaring leert dat in deze organisaties mensen werken die soms hun eigen regeltjes bedenken. Een recent voorbeeld , waar gebeurt en gaat over de  gemeente Veenendaal, mijn eigen gemeente waar ik toch echt een andere instelling had verwacht:

 Mensen ouder dan 55 jaar kunnen een doelgroepenverklaring aanvragen, de werkgever kan met die verklaring dan aanspraak maken op een loonsubsidie( LKV). Je zou zeggen, dit is eenvoudig want de voorwaarden zijn helder. Maar de accountmanager van Foodvalley waar je naar door wordt verwezen zegt dat dit niet aan de orde is. Na ook nog 2 andere  personen bij de Gemeente ( klantmanager Re-integratie en een Jobmatcher) benaderd te hebben zeggen zij in koor, dat de doelgroepenverklaring niet afgegeven kan worden. Na  veel druk uit te oefenen, te dreigen met verdere stappen bij de gemeente te ondernemen en wetsartikelen te noemen waarom men verplicht is deze verklaring af te geven, is er uiteindelijk na 2 maanden ( max behandeltijd 6 weken), de verklaring afgegeven.(ook in het aanvraagtraject heeft men zelfs de boel opgehouden want na één telefoontje na 2 maanden werd het binnen 10 minuten afgegeven).

 

Maar het is ook niet altijd nodig om zelf bepaalde ondersteuning te geven, je kan ook mee helpen zoeken naar de juiste externe ondersteuning, maar belangrijk is dat wij de regie blijven voeren.

Iedereen is welkom maar voor overleg met overheidsinstanties is  onafhankelijkheid( dus geen ambtenaren van organisaties welke uitkeringen verstrekken) en een proactieve houding belangrijk ( om het nog voorzichtig uit te drukken).

Heb je interesse, met iedereen gaan wij het gesprek aan, vul onderstaand formulier in en wij nemen z.s.m. met je contact op.

Belangrijk om te weten is dat de organisatie verder vormgegeven gaat worden met hulp van iedereen die betrokken is bij de organisatie. Input van jouw kant is zeer welkom.

 

Aanmeldformulier CONNECTORS

Neem contact op
Voornaam
Achternaam
Geef je situatie aan (Meerkeuze)
Winkelwagen